De gezondheid van je gebit is van zeer groot belang. Hoe gezonder je gebit namelijk is, hoe minder werk je eraan hebt. Als je namelijk goed voor je gebit zorgt, zul je geen enkel moment last hebben van je tanden en kun je dus altijd gewoon eten waar je zin in hebt. Een van de manieren waarop ervoor gezorgd kan worden dat je gebit helemaal mooi staat, is door gebruik te maken van een beugel. Dit is echter niet heel flatterend en dat kan een reden zijn om toch geen beugel te nemen. Gelukkig zijn er daarom tegenwoordig ook spark aligners.

Een onzichtbare beugel

Een van de redenen waarom je wellicht liever geen beugel hebt, is omdat iedereen het kan zien als je een beugel hebt. Een onzichtbare beugel of spark aligners zijn dan ook heel prettig, want zo hoeft niemand te zien dat je een beugel draagt. Ook blijft je prachtige gebit voor de rest gewoon helemaal zichtbaar en kun je dus zonder problemen lekker blijven glimlachen. Bekijk dus zeker eens of spark aligners ook wat voor jou kunnen zijn.

Minder pijnlijk

Verder kan een beugel ook om andere redenen niet alleen maar leuk zijn. Af en toe kan het namelijk best wel pijn doen om je tanden op de juiste plek te krijgen. Dit is niet gek, maar wel onprettig. Spark aligners zijn dan ook zo gemaakt dat je ze zelfstandig in en uit kunt doen. Hierdoor heb je iets meer controle en is het vaak ook een stukje minder pijnlijk. Wel zo prettig als je graag een mooier en beter gebit zou willen hebben. Spark aligners kunnen daar dus voor zorgen.

Geschikt voor tieners en volwassenen

Mochten je kinderen er nou moeite mee hebben om een beugel te nemen vanwege het feit dat het zo zichtbaar is, dan kunnen spark aligners ook voor hen een goede optie zijn. Het is namelijk een beugel die gebruikt kan worden door volwassenen en tieners. Vraag je dus zeker af of jij spark aligners wil gebruiken, maar ook of je kinderen dat misschien zouden willen.