Er groeit een baby in je buik! Zo bijzonder! Je kunt je kleintje nog niet zien, maar je kunt wel de ontwikkeling van je baby volgen met behulp van een zwangerschapskalender. Ook lees je op deze kalender over jouw zwangerschap. Daarbij mag een handige uitzetlijst ook niet ontbreken natuurlijk! 

Wat is een zwangerschapskalender?

De kalender telt 42 weken. Dat is het aantal weken dat je maximaal zwanger kunt zijn. Per week kun je op de kalender zien wat er in die week gebeurt met de groei van jouw baby en met jouw zwangerschap. Je kunt in de kalender ook van maand tot maand, gedurende 9 maanden, aflezen hoe jij en jouw baby eraan toe zijn. Zwangerschapskalenders geven je ook informatie over de drie trimesters van een zwangerschap. Let op: elke zwangerschap is anders en baby’s verschillen van elkaar. De kalender biedt een richtlijn, geeft aan wat er ongeveer gaat gebeuren, maar jouw zwangerschap en de groei van jouw baby kunnen hiervan afwijken.

Wat staat er op een zwangerschapskalender?

Op de kalender kun je dus van week tot week, maand tot maand en per trimester aflezen hoe de zwangerschap en groei van jouw baby verloopt. Er staat allerlei informatie op, zoals:

  • De grootte van de baby. Je baby is na 1 maand bijvoorbeeld zo groot als een maanzaadje, na 6 maanden zo groot als een maïskolf en na 8 maanden zo groot als een chinese kool.
  • Het gewicht van je baby. Je baby weegt na 1 maand nog geen gram, maar na 8 maanden meer dan 2 kilo.
  • De ontwikkeling van de verschillende lichaamsdelen en eigenschappen van je baby, zoals de groei van het hoofd in de eerste weken en de ontwikkeling van de hersenen in de laatste weken.
  • Zwangerschapskwalen, zoals misselijkheid in het eerste trimester en zwangerschapsdementie in het derde trimester.

Wees voorbereid: volg je baby en zwangerschap

Met een kalender ben je op de hoogte van de ontwikkeling van jouw kleintje en jouw zwangerschap. Zo voel je je vanaf het eerste moment verbonden met je baby en ben je voorbereid op jouw zwangerschap!

Gratis stockfoto met anticipatie, baby, baby'tje