Voor de beste behandelingen kan je terecht bij Tandarts Amsterdam. De diensten die voor je gebit van belang zijn, verschillen per gebrek. Zo kan je te maken hebben met gaatjes, gezwollen tandvlees, wortelkanaalbehandeling en last van verstandskies. Een periodieke controle is altijd erg van belang. Hiermee kan de oorzaak van je tandprobleem achterhaald worden. 

Behandelingen bij de tandarts

Voordat je problemen met je tand of tandvlees ontdekt, vindt er een controlebehandeling plaats. Tijdens deze fase worden de problemen in je gebit ontdekt en een notitie gemaakt door de assistent. Bij de volgende afspraak vindt er een terugblik plaats. De tandarts kijkt dan wat er de vorige keer gedaan is en wat toen de problemen waren. Na het terugblik kijkt de tandarts naar de situatie van je tanden. Zo houdt je tandarts bij of je een vooruitgang, stabiliteit of achteruitgang hebt. Na elke sessie geeft je tandarts in de meeste gevallen een advies.

Algemene tandartscontrole

Het wordt aangeraden om elk jaar minimaal 2 keer een periodieke controle uit te laten voeren. Tijdens deze behandelingsfase wordt de gezondheid van je gebit onderzocht. De tandarts en de tandartsassistente spelen hier een grote rol in. Om de half jaar een afspraak plannen is effectief voor het voorkomen van problemen. Je gebit blijft hierdoor netjes onderhouden.

Zorgverzekering

Als we het hebben over zorgverzekering, kunnen we dit delen in 2 soorten pakketten. Deze 2 pakketten zijn de basisverzekering en de aanvullende zorgverzekering. Als inwoner in Nederland ben je verplicht om minimaal een basisverzekering af te sluiten. Ook als je in Nederland werkt, moet je een basisverzekering afsluiten. Een aanvullende verzekering aangaan is niet verplicht.

Aanvullende zorgverzekering

Naast de basis zorgverzekering kan je ook kiezen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Deze soort zorgverzekering vergoedt zorg die de basiszorgverzekering niet bevat. Het vergoeden van zorg is afhankelijk van wat voor soort aanvullende zorgverzekering je afsluit. Zo heb je verschillende niveaus van aanvullende zorgverzekering. Deze niveaus zijn verdeeld in verschillende sterren. Een aanvullende verzekering bevat maximaal 4 sterren. Dit is het hoogste niveau van wat je kunt betalen en krijgen bij een aanvullende zorgverzekering. Daarnaast heb je ook apart te maken met een tandartsverzekering, die ook maximaal 4 sterren kan hebben. 

Basiszorgverzekering

De basiszorgverzekering is het goedkoopste zorgverzekeringspakket met de minst gedekte onderdelen. De rijksoverheid heeft de lead bij het bepalen wat er in het basispakket zit. Bij het aangaan van een basiszorgverzekering wordt je op de volgende onderdelen vergoedt. 

  • Bezoek huisarts
  • Kinderen tot 18 jaar controle en behandeling bij tandarts
  • Kinderen tot 18 jaar maximaal 18 fysiobehandelingen (2×9)
  • Verloskundige zorg en kraamzorg bij zwangerschap/geboorte
  • Wijkverpleging
  • Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

De overige soorten zorg vallen onder eigen risico.