Wanneer je net bent bevallen van je zoon of dochter wil je dit natuurlijk aan zo veel mogelijk mensen laten weten. Iedereen mag weten hoe trots je bent op je nieuwe kindje. De meeste mensen doen dit met geboortekaartjes. Alle familie, vrienden en collega’s ontvangen een geboortekaartje. Op het kaartje staat natuurlijk de naam van de baby, maar veel mensen kiezen er ook voor om er een gedichtje in te zetten en om aan te geven wanneer het bezoek welkom is.

Verschillende tekst, kleuren en lettertypes

De mogelijkheden zijn eindeloos bij het kiezen van geboortekaartjes. Je kunt ervoor kiezen om voor een standaard ontwerp te gaan, maar je kunt ook je eigen geboortekaartjes ontwerpen. Kies bijvoorbeeld helemaal zelf de kleur uit en ook het lettertype kun je zelf kiezen. Je kunt de kaartjes ook personaliseren met een foto. Bijvoorbeeld een foto van eventuele broers en zussen of van de baby zelf als je de kaartjes pas na de geboorte ontwerpt.

Waar kun je geboortekaartjes bestellen?

Bij de meeste drukkers kun je wel geboortekaartjes bestellen. Als je naar een drukker gaat, hebben zij vaak een hoop voorbeelden waar je uit kunt kiezen en hier kunnen vaak ook aanpassingen op gedaan worden. Wil je graag een volledig uniek kaartje, dat je volledig zelf hebt ontworpen? Dan kun je beter op internet je kaartjes bestellen. Er zijn verschillende websites waar dit mogelijk is. Wanneer je op internet een kaartje bestelt, kun je het volledige design zelf bepalen.

Beginnen met het ontwerpen van de kaartjes

De geboortekaartjes verstuur je uiteraard pas als de baby geboren is. Dan weet je tenslotte pas wat de geboortedatum is en hoe groot het kind is.  Beginnen met het ontwerpen van de geboortekaartjes doe je echter al veel eerder. De meeste mensen beginnen ongeveer twee à drie maanden voor de bevalling. Zo heb je nog genoeg tijd om een mooi ontwerp uit te kiezen en om een proefdruk te laten maken. Ook kun je dan de enveloppen alvast voor de bevalling schrijven. Dit scheelt na de bevalling een hoop tijd.