Wanneer je een kinderwens hebt zul je veel lezen over gezond zwanger zijn. Dan kom je ongetwijfeld op het onderwerp foliumzuur, dat is een bestanddeel dat ook in het voedingssupplement Omnibionta aanwezig is. Waarom adviseren artsen foliumzuur te gebruiken, en is een gezond voedingspatroon voldoende?

 

https://www.viata.be/omnibionta-nl

 

Wat is foliumzuur?

Foliumzuur is een vitamine die de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Dit bevordert de opname van ijzer en kan aangeboren afwijkingen zoals een hazenlip of spina bifida helpen voorkomen. Volgens de Belgische Hoge Gezondheidsraad dient een zwangere vrouw iedere dag 0.4 mg foliumzuur in te nemen. Wanneer je als zwangere moeder niet voldoende foliumzuur in je lichaam krijgt is er een verhoogde kans op een baby met open rug of schedel. Deze aandoeningen vallen onder de “buisdefecten”.

 

Hoe krijg ik voldoende foliumzuur binnen?

Hoewel er in bepaalde soorten fruit, bladgroenten en verrijkte granen foliumzuur aanwezig is, zal dit niet voldoende zijn om voldoende ondersteuning te bieden bij de zwangerschap. Daarom zijn er voedingssupplementen zoals Omnibionta zodat je er zeker van bent een gezonde dosis foliumzuur in te nemen.

 

Wanneer starten met Omnibionta?

In het Omnibionta voedingssupplement tref je Metafolin aan, dat is het actieve bestanddeel in foliumzuur. Je kunt al voor de zwangerschap starten met het innemen van foliumzuur, daarnaast zijn er in Omnibionta ook nog andere belangrijke stoffen aanwezig die niet alleen goed zijn voor de baby in de buik, maar ook de moeder van de nodige energie voorzien tijdens de zwangerschap.

Dit moet je onthouden over foliumzuur:

 

  • Je mag al voor de zwangerschap starten met het gebruik van foliumzuur.
  • Met reguliere voeding zul je niet aan de gewenste hoeveelheid foliumzuur komen.
  • In Omnibionta bevinden zich ook andere stoffen om de energie op peil te houden zoals vitaminen en mineralen.
  • Na drie maanden zwangerschap heb je niet langer extra foliumzuur nodig, vraag aan de arts om advies.