Ben je zwanger? Dan heb je het perfecte excuus om lekker te gaan shoppen. De baby heeft kleertjes nodig, maar jijzelf als aanstaande moeder hebt ook nieuwe kleding nodig. Je zult namelijk na verloop van tijd gaan merken dat je kleding niet meer zo lekker zit en dat je dus zwangerschapskleding nodig hebt. Zwangerschapskleding is speciaal gemaakt voor jouw zwangere buik, waardoor je er nog wel vrouwelijk uit blijft zien. Als je gewone kleren in een paar maatjes groter koopt, kan dit er al snel lomp uit gaan zien. Zwangerschapskleding accentueert je buik juist mooi. Maar ook je baby verdient natuurlijk leuke kleertjes. In deze blog geven we je een aantal tips voor het shoppen van kleding tijdens je zwangerschap.

Zwangerschapskleding

Kijk eerst eens in je kast welke kleding je allemaal nog kunt dragen nu je zwanger bent. Misschien heb je wel een jurkje wat nog mooi valt, of kun je een vest nog prima dragen wanneer je deze open laat hangen. Verder is het heel belangrijk om basic zwangerschapskleding aan te schaffen. Hierbij kun je denken aan hemdjes, t-shirts en leggings. Ook een mooie en comfortabele zwangerschapsjurk, een zwarte broek en een simpele jeans mogen niet ontbreken in je garderobe. Vaak wordt er aangeraden om te gaan voor neutrale kleuren, omdat je je kleding zo minder snel beu raakt. Bovendien zijn deze neutrale tinten makkelijk te combineren. Als je verliefd bent op een prachtig jurkje met een printje of een shirt in een pastelkleur kun je hier echter ook gewoon voor kiezen. Want je moet natuurlijk wel kleding dragen waar je zelf blij mee bent en je goed in voelt. En van kleurrijke kleding kun je juist vrolijk worden! Ook kun je eens kijken voor tweedehands zwangerschapskleding. Misschien heeft je zus of een goede vriendin nog wel een paar leuke items liggen van haar zwangerschap. Vaak zijn deze kledingstukken nog in goede staat, omdat ze geen lange tijd zijn gedragen. Draag deze kledingstukken wel alleen als ze jou ook goed staan, anders voel je je waarschijnlijk niet lekker in je vel. Echte basisbenodigdheden zijn een jeans, nette broek, rok of jurk, legging of panty, basic tops, een trui of vest, zwangerschapsbeha´s en eventueel sport- of badkleding. Om toch te kunnen afwisselen met slechts een paar kledingstukken, kun je ervoor kiezen om leuke accessoires te dragen. Sjaaltjes, hoeden en sieraden blijven gewoon passen, dus hiermee kun je eindeloos combineren.

Babykleding

Het winkelen voor babykleding is hartstikke leuk. Er zijn een heleboel schattige kleertjes te koop, en misschien wil je ze wel allemaal hebben. Als je het geslacht van je baby nog niet weet, kun je altijd kiezen voor mooie neutrale tinten. En heb je al een pretecho laten maken met geslachtsbepaling? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor roze of blauwe kleertjes. Ook al wil je misschien allerlei schattige kleertjes kopen, het is altijd verstandig om een paar basisstukken te kopen. Hierbij kun je denken aan een stuk of 6 rompertjes, 6 stuks bovenkleding (broekjes met shirtjes of truitjes), 4 paar sokjes, 1 jasje of vestje en 2 mutsjes. Natuurlijk moet je hierbij rekening houden met het seizoen waarin je baby wordt geboren. Tot slot is het altijd slim om te kiezen voor kleding die makkelijk is te wassen.