Het is sinds jaar en dag een populaire cosmetische behandeling die het mogelijk maakt om je zicht weer beter te krijgen als je oogleden zijn gaan hangen. We hebben het natuurlijk over de ooglidcorrectie of de ooglift. In deze blog gaan we meer vertellen over de behandeling.

De ooglift

Veel mensen denken dat dit een behandeling is die je even tijdens de lunch kan laten doen, zoals ook wel gedacht wordt over Fillers en Botox, maar met deze behandeling is dat wel andere koek. De ooglidcorrectie is op zich snel te doen, binnen een uur, en de hersteltijd is ook niet zo lang. Toch moet je wel voorzichtig zijn met wie je deze behandeling laat uitvoeren, want er zijn ook veel niet-cosmetisch artsen die zich uitgeven voor specialist en hun patiƫnten komen dan met complicaties te zitten.

Is het slim om een spotgoedkope ooglift te laten doen?

In het geval van een ooglift of mogelijk een correctie is het zeer af te raden om in zee te gaan met een prijsvechter. Op het gebied van de cosmetische behandelingen zijn er helaas toch een aantal mensen actief die de gezondheid van hun patiƫnten niet serieus nemen en gaan voor het grote geld. Dit is iets wat je moet vermijden door een aantal checks voor jezelf na te lopen, zodat je een gedegen kliniek kunt kiezen met een erkende cosmetisch arts:

  • Is het een nette kliniek?
  • Doet de arts de behandelingen zelf of besteedt hij deze uit aan een of meerdere van zijn assistenten?
  • Is het een geregistreerde cosmetische arts?
  • Wat is de prijs voor de behandeling? (Een goedkope cosmetische behandeling bestaat eigenlijk niet)

Een cosmetische behandeling is gewoon een medische behandeling en die mag alleen uitgevoerd worden door een erkende arts. De vraag waar je een spotgoedkope cosmetische behandeling kunt laten doen, is dus eigenlijk alleen relevant wanneer je klinieken wilt uitsluiten die inderdaad spotgoedkope behandelingen aanbieden. Loop daar in een grote boog omheen!